PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERZAMELEN EN BEWARING VAN GEGEVENS

Laatst bijgewerkt op 2022-07-06

PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERZAMELEN

We beginnen met het verzamelen van Persoonsgegevens zodra u online interactie heeft met de Grindr-diensten door de app te downloaden, ons leuk te vinden op sociale media of rechtstreeks contact met ons op te nemen . We kunnen Persoonsgegevens rechtstreeks van u verzamelen, rechtstreeks van uw apparaat of van derden [LEES MEER]  . We moeten een aantal Persoonsgegevens van u verzamelen om u onze services te kunnen aanbieden en deze te beheren. Soms is het verstrekken van Persoonsgegevens optioneel.

PERSOONSGEGEVENS DIE U MOET VERSTREKKEN

Hoewel hieronder voorbeelden worden genoemd van de Persoonsgegevens die Grindr verzamelt, moet u er rekening mee houden dat niet alle Grindr-services alle onderstaande gegevens verzamelen.

PERSOONSGEGEVENS DIE U VRIJWILLIG DEELT

PERSOONSGEGEVENS DIE WE VAN UW APPARAAT ONTVANGEN WANNEER U DE GRINDR-SERVICES GEBRUIKT

PERSOONSGEGEVENS DIE WE VAN DERDEN ONTVANGEN

BEWARING VAN GEGEVENS

We bewaren uw Persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te bereiken waarvoor de informatie is verzameld of zoals anderszins toegestaan of vereist door de toepasselijke wetgeving of volgens de Servicevoorwaarden en/of Communityrichtlijnen van Grindr. Grindr bewaart over het algemeen gegevens die door gebruikers zijn verstrekt (zoals informatie over accountregistratie, profielgegevens en inhoud van berichten) en gegevens die door gebruikers zijn gegenereerd (zoals activiteiten van gebruikers op de App) zolang een account actief is - dit helpt ons een naadloze gebruikerservaring te bieden en functies te vergemakkelijken (bijv. opslag van chatberichten op Grindr-servers voor cross-device gebruik van Grindr-profielen voor gebruikers met actieve accounts).

Als u besluit uw account te verwijderen, worden uw Persoonsgegevens niet langer beschikbaar gesteld via de App en worden ze over het algemeen binnen 28 dagen verwijderd, tenzij de gegevens moeten worden bewaard:

  1. Om beslissingen te kunnen nemen ter bescherming van de veiligheid van onze gebruikers (bijv. als we een account verbannen, bewaren we bepaalde gegevens om de redenen voor en het behoud van de verbanning te documenteren, waaronder aanmeldgegevens, foto's, weergavenaam, rapporten tegen de gebruiker en berichtinhoud).
  2. Ter ondersteuning van informatiebeveiliging, fraudepreventie en antispam en ter bescherming van de algehele veiligheid en vitale belangen van onze gebruikers (bijv. login- en registratiegedrag voor veiligheidsdoeleinden en interacties met onze API's om fraude te voorkomen).
  3. Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (b.v. informatie met betrekking tot aankoopgeschiedenis voor belasting- en boekhoudkundige doeleinden, ter ondersteuning van een geldige wettelijke dagvaarding, of een verzoek aan ons om informatie te bewaren of te vrij te geven).
  4. Om de manieren te ondersteunen waarop we Persoonsgegevens verwerken op grond van bepaalde rechtsgrondslagen (d.w.z. voor onze eigen gerechtvaardigde belangen, zoals een apparaatherkenner (d.w.z. IDFV en Android ID) voor interne rapportage en statistieken gedurende een periode van maximaal twee jaar). [MEER INFORMATIE]

Serveropslag en lokale opslag: Grindr stapt over naar de opslag van chatberichten op eigen servers om het gebruik van de Grindr-services op meerdere platforms en apparaten te ondersteunen, wat leidt tot een langere bewaarperiode in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren van gegevens. Chatberichten, inclusief afbeeldingen en opnames, kunnen echter nog steeds lokaal worden bewaard op gebruikersapparaten en kunnen nog steeds worden bewaard op het apparaat van de ontvanger, zelfs nadat de gegevens niet langer beschikbaar zijn op de servers van Grindr. 

Gegevensbronnen. Alle Persoonsgegevens die we over u verzamelen, wordt door u, de gebruiker, verstrekt. Grindr kan deze informatie ook verzamelen uit andere bronnen, waaronder: