Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Наскоро получих положителен резултат от тестване за сексуално-предавана инфекция (СПИ). Как да кажа на партньора/ите си?

Положителните резултати от тестване за СПИ може да бъдат емоционално преживяване. Важно е през това време да се грижиш за себе си физически и емоционално.

Един от начините да се погрижиш за себе си е да говориш с хора, които те подкрепят. Намирането на доверени хора в живота ти, с които можеш да споделиш своя статус, може да ти помогне да се чувстваш по-малко сам, докато търсиш лечение.

Точно както можеш да вземеш здравето си в свои ръце след положителен резултат от теста, също така можеш да кажеш на предишните си партньори, че може да са влезли в контакт със СПИ. Чрез информирането на миналите ти партньори за резултата от положителния тест, ти им даваш възможност бързо да получат тестване и / или лечение.

Няма само един начин да кажеш на партньор, че може да има нужда да се тества или лекува. Може директно да се свържеш с минали партньори, като им се обадиш, изпратиш съобщение чрез Grindr или, да им кажеш наживо. В някои случаи може да бъде неудобно или срамно да кажеш на партньор, че си получил положителен резултат, а дори може да те накара да се почувстваш и в опасност. Ако случаят е такъв, можеш да използваш услугите за уведомяване на партньори в местния здравен отдел или в сайта за уведомяване на партньори Building Healthy Online Communities. Решението как да уведомиш твоите партньори зависи от теб.

 

Recently viewed articles

Related articles