Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Naon nu dimaksud " Consent " atawa " Persetujuan " ?

Persetujuan nyaeta perjanjian antara maneh jeung batur pikeun ngartikeun naon anu maneh hayang laksanakeun babarengan. Urang bisa ngalaksanakeun persetujuan dina kahirupan urang sapopoe, contona jiga urang nanyakeun ka babaturan anyar, naha manehna teu nanaon lamun dirangkul atawa urang nyarita ka batur nu dipanggihan liwat Grindr ngeunaan naon anu maranehna resep dina hal seksualitas.

Nalika hal eta asup kana hubungan seksual, "Consent"atawa"persetujuan" mastikeun mun unggal jalma bakal meunangkeun naon anu manehna hayangkeun tanpa kanyeuri. "Consent" atawa "persetujuan" hubungana kalayan komunikasi kabuka, jeung osok kajadian dina hubungan dua Arah.

Meunangkeun "Consent" atawa "Persetujuan" berarti menangkeun konfirmasi anu puguh jeung antusias dimana pasangan maneh mun ngarasa nyaman jeung kadua belah pihak rek ngarasaan dirina sorangan. Ieu bisa kacapai tina sababaraha hal siga nanya ("ari urang bisa ngalaan baju maneh...") jeung mere nasehat ("urang hayang nyium maneh, meunang teu?). Menangkeun" Consent "atawa" Persatujuan "ti pasangan maneh nyaeta maneh ngahormat batasan masing-masing.

Mere "Consent" atawa "persetujuan" nyaeta ngantepkeun pasangan maneh apal yen maneh mikaresep kana diri sorangan jeung teu kunanaon ku sagala kajadian anu aya. maneh bisa mere "Consent" atawa "persetujuan" kalayan pertimbangan lisan siga nalika maneh ngucapkeun kecap "enya" jeung sinyal non verbal anu nunjukkeun kaseunangan jeung ngantepkeun pasangan maneh apal yen maneh boga pangalaman anu alus.

Penting keur diinget yen "Consent" atawa "Persetujuan" osok bisa dibalikkeun. Pernah teu maneh ngomong ka batur di Grindr jeung ngarasa beda nalika maneh geus papanggih jeung manehna? maneh bisa ngaubah pikiran ngeunaan naon anu dipikahayang iraha wae. Ngan kusabab maneh geus mere "Consent" atawa "persetujuan" di Grindr henteu berarti maneh kudu ngalakukeun hal eta nalika maneh keur papanggih. Dina tungtungna, maneh jeung pasangan pantes ngarasa dihargaan jeung nyaman tina naon wae anu maneh lakukeun babarengan.

Sok tingali video ieu ti Planned Parenthood keur diajar naon eta "Consent" atawa "Persetujuan". Daptar di handap ieu ti Teen Vogue ngajelaskeun kumaha cara urang komunikasi nalika "Consent" atawa "Persetujuan" hadir.