Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mit jelent a beleegyezés?

A beleegyezés azt jelenti, hogy te és a másik ember(ek) megbeszélitek, mit fogtok együtt vagy egymással csinálni. A beleegyezést a mindennapokban is gyakoroljuk, például amikor megkérdezzük az új kolléganőnket, hogy adhatunk-e neki puszit, vagy a Grindr-en megismert sráccal megbeszéljük, mit szeretünk csinálni az ágyban.

A szexuális kapcsolatokban a beleegyezés azt jelenti, hogy mindenki megkapja, amit szeretne, és senki sem sérül. A beleegyezés a nyílt kommunikációról szól. Két oldala van: beleegyezést kérni és beleegyezést adni.

Akkor kapsz beleegyezést, ha partnered határozottan, egyértelműen megerősíti, hogy biztonságban, elfogadva és jól érzi magát. Erről többféleképpen megbizonyosodhatsz, például kérdésekkel ("Levehetem az ingedet?") vagy javaslatokkal ("Szeretnélek megcsókolni, szabad?") Fontos mindig odafigyelni a partneredre és beleegyezést kérni tőle, hogy megismerjétek és tiszteletben tartsátok egymás határait.

Úgy tudod a beleegyezésedet adni, ha egyértelművé teszed a partnerednek, hogy jól érzed magad és számodra rendben van minden, ami történik. A beleegyezésed lehet szóbeli ("Igen") vagy olyan nonverbális jelzések, amelyek az élvezetet közvetítik a partnered felé.

Ne feledd, hogy a beleegyezés mindig visszavonható. Volt már olyan, hogy valaki nagyon bejött a Grindr-en, de amikor találkoztatok, megváltozott a véleményed? A szex-szel kapcsolatban is ugyanígy bármikor meggondolhatod magad. Attól, hogy itt a Grindr-en valamihez a beleegyezésedet adtad, nem muszáj meg is tenned,amikor személyesen találkoztok. Végülis az a cél, hogy te és a partnered is kellemesen érezzétek magatokat és tiszteletben tartsátok egymást.

A Planned Parenthood videójából többet megtudhatsz a beleegyezésről. A Teen Vogue listáján több példa szerepel arra, hogyan lehet a beleegyezésről kommunikálni. (Mindkét forrás angolul van)