Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Milyen fogamzásgátló módszerek léteznek transzneműek számára?

A terhesség megelőzhető óvszerhasználattal, fogamzásgátló tablettával vagy más tartós fogamzásgátló eszközök használatával. Néhány transz ember nem szívesen foglalkozik a terhesség kérdésével, mert ez emlékezteti őket arra a testre, amiben nem érzik komfortosan magukat. Ugyanakkor fontos tisztában lenni a fogamzásgátlás lehetőségeivel, ha fennáll a veszélye, hogy teherbe eshetsz.

Ugyanígy nehéz lehet rávenni magad, hogy terhességi tesztet csináltass, a terhességről beszélj a partnereddel vagy elkezdd a fogamzásgátlást. De szükség van ezekre, ha törődni akarsz a szexuális egészségeddel.

Ha hormonkezelést kapsz, ne számíts arra, hogy a tesztoszteron vagy az ösztrogén megakadályozza a terhességet. Ha attól tartasz, hogy a fogamzásgátlók csökkentik a hormonterápia hatását, nézz rá a Planned Parenthood's list oldalra, ahol hormonmentes fogamzásgátlási módszereket is találhatsz. Ha kétségeid vannak, keress fel egy olyan egészségügyi szakembert, akivel közösen eldönthetitek, mi számodra a legjobb megoldás.

A biztonságos szexre vonatkozó egyéb kérdésekben segíthet a Safer Sex for Trans Bodies. (angolul és spanyolul)