Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Какво значи да дадеш съгласие?

Съгласието е споразумение между теб и другите хора, определящо това, което искате да направите заедно. Можем да даваме съгласие в нашето ежедневие, независимо дали питаме нови колеги, дали са съгласни с това да бъдат прегърнати или, ако казваме на някого, с когото сме се срещнали в Грайндър, за нещата в секса, с които се чувстваме комфортно.

Когато става въпрос за сексуални взаимоотношения, съгласието гарантира, че всеки получава това, което иска, без да бъде наранен. Съгласието е открита комуникация и е двупосочно: получаване и предоставяне на съгласие.

Получаването на съгласие означава получаване на изрично, ентусиазирано потвърждение, че твоят партньор се чувства в безопасност, уважаван е и се наслаждава. Това може да се постигне по няколко начина, включително задаване на въпроси ("Може ли да сваля ризата ти ...") и да правиш предложения ("Искам да те целуна, това ОК ли е?"). Съгласуването с партньора ти и получаването на съгласието им ще гарантира, че взаимно познавате и уважавате границите си.

Предоставянето на съгласие означава, че показваш на партньора си, че се наслаждаваш и си съгласен с всичко, което се случва. Може да дадеш съгласие с устни изявления като "да", както и с невербални знаци, които показват удоволствие и позволяват на партньора ти да знае, че преживяването е приятно.

Важно е да запомниш, че съгласието винаги е обратимо. Споменавал ли си някога нещо на някого в Грайндър и после си се чувствал различно, когато сте се срещнали на живо? Можеш да промениш мнението си за това, което искаш да направите по всяко време. Само защото, може да си дал съгласието си за нещо в Грайндър, не означава, че си задължен да го направиш, когато се срещнете. В крайна сметка, ти и твоите партньори заслужавате да се чувствате уважавани и удобно във всичко, което правите заедно.

Разгледай този видеоклип от Planned Parenthood, за да научиш повече за съгласието. Този списък от Teen Vogue има примери за това как да се общува, когато става въпрос за съгласие. (Линк с информация на английски език)

 

Recently viewed articles

Related articles