Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Какви методи за контрацепция работят за транссексуални хора?

Бременността може да бъде предотвратена по много различни начини, включително чрез използването на презервативи, приемането на хапче и други методи за превенция с продължително действие. За някои транс хора, мисълта за бременност може да ни напомня за телата ни по начини, които може да не са винаги приятни, но е важно да си наясно с възможностите, с които разполагаш, ако има вероятност да забременееш.

Извършването на тест за бременност, говоренето за бременност с партньор или започването на контрола върху раждаемостта може да е трудно поради много причини, но това може да ти помогне да контролираш сексуалното си здраве.

Ако приемаш хормони, разчитането на тестостерон или естроген за контрол на раждаемостта не е ефективно. Ако се притесняваш, че контролът на раждаемостта ще повлияе на хормоналната ти терапия, провери списъка на Planned Parenthood, който включва опции без хормони. Когато се съмняваш, говори с доставчик на здравни услуги, който може да помогне да те насочат към опцията, която работи най-добре за теб.

За други съвети за практикуване на по-безопасен секс, провери Safer Sex for Trans Bodies. (Линк с информация на английски език)

 

 

 

 

 

 

`

 

 

 

 

 

 

Recently viewed articles

Related articles