Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Jeg testet akkurat positivt for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Hvordan forteller jeg dette til partner(ne) min(e)?

Å teste positivt for SOI kan fremkalle mange følelser. Det er viktig at du tar vare på deg selv både fysisk og følelsesmessig.

En måte å ta vare på deg selv er å snakke med folk som støtter deg. Å finne fram til mennesker du stoler på og som du kan fortelle om smitten til, kan hjelpe deg med å ikke føle deg alene mens du får behandling.

Akkurat som du kan ta kontroll over helsa di etter at du har testet positivt for HIV eller SOI, så kan du også hjelpe tidligere partnere ved å fortelle dem at de må teste seg. På den måten kan du styrke dem, og få dem til å teste seg raskt.

Det finnes ingen perfekt måte å fortelle en partner at de trenger å teste seg eller at de trenger medisinsk behandling. Du kan kontakte dem direkte ved å ringe eller melde dem, du kan sende en melding gjennom Grindr, eller du kan møte dem ansikt til ansikt. Det kan oppleves flaut eller skammelig å fortelle en partner at du har testet positivt, og det kan til og med føles utrygt. Hvis du opplever det slik, kan du be legen din om å kontakte partnerne dine. Du kan også bruke Building Healthy Communities sin nettside. Det er opp til deg hvordan du velger å informere partnerne dine.