Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Jeg har ikke kondomer, glidemiddel eller sexleker. Hva kan jeg bruke i stedet?

Det kan være mange grunner til at du kan trenge alternativer til sexleker, glidemiddel eller kondomer. Kanskje kan du ikke skaffe deg dette på enkle måter, kanskje bor du med familie eller i et område hvor det å kjøpe spesielle typer sexleker kan oute deg. Kanskje er du trans og det er umulig å finne kondom-alternativer som passer til kroppen din eller den typen sex du har.

Uansett hva slags situasjon du er i, er det alltid best å bruke produkter slik de er tenkt å brukes - den beste penisringen er den som er laget til å være en penisring, og den beste barriere-beskyttelsen er kondomer og slikkelapper. På den annen side er det alternativer som kan være helt trygge hvis de brukes korrekt.

Alternative sexleker
Det er mange muligheter for å finne sexleker hjemme. Om du leter etter en dildo, en penisring, eller mulige ting til slaglek (impact play), er det viktig å forsikre seg om at gjenstandene ikke vil gjøre skade.

Hvis du finner alternativer til dildoer bør du tre et kondom over for å forhindre infeksjoner. Skaftet på hårbørster og grønnsaker er blant de mest populære og tilgjengelige. Grønsaker har ikke jevne overflater, og kan lage små rifter i kondomer som igjen kan føre til infeksjoner. Alle dildoer som du innfører analt bør ha en bred base slik at den ikke setter seg fast inni deg.

Ting som kan brukes som vibrator, som en elektrisk tannbørste eller en telefon, må være vannfaste. Bruk kondom over gjenstandene, og kun på utsiden av kroppen.

Penisringer kan også lages av gjenstander du allerede har hjemme. Du kan bruke ringen på et femidom som penisring. Penisringer skal bare brukes over kort tid, og skal alltid være i mykt materiale slik at det lett kan tas av selv om penisen din er stiv. Føler du ubehag eller at du blir sår, skal du ta av ringen umiddelbart. Hvis du ikke kan ta av penisringen, skal du oppsøke medisinsk hjelp med en gang.

Puter og sokker kan brukes til masturbering, klesklyper som klemmer til brystvorter, og belter, steikespader og treskjeer kan brukes til bondage og slaglek (impact play). Ta forhåndsregler for å redusere skade. Dette gjelder ved alle alternative sexleker.

De viktigste rådene når det kommer til alternative sexleker er: Ikke bruk skarpe gjenstander til penetrering, og heller ikke elektriske; dekk alle gjenstander med kondom; og bruk aldri gjenstander som kan knekke inni deg.

Alternativer til glidemiddel
Glidemiddel er en viktig del av sex fordi det hever komforten og senker risikoen for seksuelt overførbare infeksjoner. Det finnes en mengde alternativer som kan brukes som glidemiddel - Refinery29 har en god liste over alternativer her.

Hvis du bruker kondom for å forhindre smitte av SOI eller graviditet, skal alternative glidemidler aldri inneholde olje. Olje kan svekke kondomene og gjøre at de sprekker.

For mer informasjon om glidemiddel og alternativer til glidemiddel, kan du sjekke ut Center for Sexual Pleasure & Health's Guide her.

Alternativer til kondomer og slikkelapper
Det er vanskelig å finne sikre alternativer til kondomer og slikkelapper. Men det er noe du kan prøve ut.

Ting som plastposer og plastfolie bør ikke brukes til penetrering. Poenget med kondomer, er å holde kroppsvæsker på innsiden. Å bruke et improvisert kondom er ikke en god metode for å forhindre smitte av SOI eller graviditet.

Du kan bruke kondomer, gummihansker med eller uten lateks, og plastfolie av den typen som ikke tåler mikrobølgeovn som alternativer til slikkelapper for å dekke anus eller vagina under munnsex. Vær klar over at plastfolie alltid kan utgjøre fare for kvelning.

Som med alle våre foreslåtte alternativer, gjør vi deg oppmerksom på at de ikke skal brukes som kondom og at du ikke kan stole på at de vil være effektiv beskyttelse mot seksuelt overførebare infeksjoner eller graviditet.

Hvis du har spørsmål vedrørende alternativer til sexleker, glidemiddel, eller kondomer eller slikkelapper, kan du snakke med Planned Parenthoods ansatte her.