Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bisa teu urang tes HIV di imah (rumah/home)?

Lamun maneh aktif sacara seksual, ngalakukeun tes HIV mangrupakeun cara anu alus pikeun apal status maneh. Ngan, henteu gampang keur indit ka klinik, atawa maneh ngarasa hariwang ngeunaan privasi atawa kaamanan maneh dina ngalakukeun tes HIV.

Di sababaraha tempat, dimungkinkeun pikeun narima alat tes HIV anu bisa dilakukeun di imah. Hasil alat test HIV anu mandiri henteu sakumaha akurat lamun maneh ngalakukeun dina klinik, tapi make alat tes HIV anu lain leuwih alus tibatan henteu ngalakukeun tes. Lamun kusabab sababaraha alesan maneh henteu tes HIV ku panyadia jasa kasehatan, ieu mangrupakeun jalan anu pang alusna.

Lolobana tes HIV anu dilakukeun di imah ngabutuhkeun waktu 23 jeung 90 poe keur hasil akurat dina ngadeteksi HIV. Salila waktu ieu, HIV maneh bisa negatip tapi sabenerna positip. Ku sabab eta, penting pikeun tes HIV salila jeung sageus nangtukeun status HIV maneh. Materi anu kaasup dina tes HIV bakal ngajelaskeun ka maneh jarak waktu soal antibodi HIV anu bisa kadeteksi. Lamun maneh ngarasa yen maneh geus keuna virus HIV salila 72 jam, ngobrol jeung pagawe kasehatan ngeunaan Post-exposure prohilaxis.

Aya 2 cara pikeun ngalakukeun tes HIV di imah. Kahiji mangrupakeun tes alat anu maneh pake pikeun ngusap atawa nyokot ciduh jeung maneh bakal langsung ningali hasil tes na di imah. Anu kadua nyaeta nyokot conto getih terus dikirimkeun ka laboratorium pikeun diolah. Building Healthy Online Communities boga info khusus ngeunaan tes ieu, Sok maneh tingali didieu

Lamun tes maneh nunjukkeun yen maneh positip HIV, langsung tepikeun ka panyadia layanan kasehatan anu bisa mere maneh tes siga maneh lakukeun di imah. Kadang-kadang, tes HIV bisa mere hasil positip anu palsu, jadi alusna maneh kudu langsung indit ka panyadia layanan kasehatan. Lamun manehna mastikeun yen maneh positip HIV, panyadia layanan kasehatan bisa ngabantu maneh pikeun ngamimitian ngarawat jeung nyambungkeun layanan pendukung anu lain. Lamun hasil anu maneh menangkeun negatip, pastikeun pikeun terus tes HIV sacara rutin pikeun ningali status maneh. Maneh bisa ngomong ka panyadia anu ngurus kasehatan tentang PrEP, pil sapopoe pikeun ngabantu maneh nyegah HIV.

Ayeuna, alat tes HIV anu mandiri aya di Eropa jeung di Amerika Serikat. Neangan alat tes HIV mandiri anu aya keur maneh didieu. Lamun make alat tes HIV mandiri henteu sasuai keur maneh, teangan situs tes HIV anu pang deukeutna didieu.