Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Apa kuwi "Consent" utawa "Persetujuan"?

"Consent" utawa "Persetujuan" yaiku ujaran antara Sampeyan lan wong liya kanggo nindakake apa sing pengen Sampeyan lan partner lakoke. Awake dhewe bisa nindakake "Consent" utawa "Persetujuan" ing saben dinane nalika Awake Dhewe pitakon marang kanca kerja sing anyar apa becik yen dirangkul utawa Awake Dhewe nyritani marang seseorang sing Awake Dhewe temoni neng Grindr babagan apa sing bisa nggawe dekne kabeh kepenak ing jero hal seksualitas.

Nalika perkara iku mlebu ing hubungan seksual, "Consent" utawa "Persetujuan" mesthekake yen kabeh wong bakal mbisakne apa sing dikarepake dekne kabeh tanpa kelarani. "Consent" utawa "Persetujuan" nuduhake komunikasi terbuka, lan mesthi kedadeyan ing hubungan loro-lorone.

Entuk "Consent" utawa "Persetujuan" tegese njaluk penegasan sing gamblang lan antusias manawa pasangane Sampeyan bakal rumangsa kepenak lan kapindho pihak bakal menikmati awake dhewe. Iki bisa digayuh saka perkara kaya takon ("Apa aku bisa mbukak klambine sampeyan ...") lan menehi saran ("Aku pengin ngambung sampeyan, apa oleh?)" Entuk "Consent" utawa "Persetujuan" saka pasangan tegese sampeyan ngajeni watesan siji padha liya.

Menehi "Consent" utawa "Persetujuan" tegese supaya kancane Sampeyan ngerti menawa Sampeyan menikmati awake dhewe lan ora apa-apa kanthi kabeh sing kedadeyan. Sampeyan bisa menehi "Consent" utawa "Persetujuan" kanthi penegasan lisan kayata nalika sampean ujar tembung "Ya" lan tandha non-verbal sing nuduhake kesenengan lan supaya pasangan sampeyan ngerti manawa sampeyan duwe pengalaman sing apik.

Penting kanggo dieling menawa "Consent" utawa "Persetujuan" sanuli bisa diwalik. Apa Sampeyan wis tau ngomong karo wong liya ing Grindr lan rumangsa beda yen Sampeyan ketemu karone? Sampeyan bisa ngganti pikiran babagan apa wae sing dikarepake kapan wae. Mung amarga Sampeyan wis menehi "Consent" utawa "Persetujuan" ing Grindr ora ateges Sampeyan kudu nindakake kasebut nalika ketemu pasuryane. Ing pungkasan, Sampeyan lan pasangane Sampeyan pantes rumangsa diregani lan kepenak karo apa wae sing dilakoni bebarengan.

Mangga deleng video iki saka Planned Parenthood kanggo sinau apa kuwi "Consent" utawa "Persetujuan". Dhaptar ing ngisor iki asale saka Teen Vogue nerangke babagan kepriye awake dhewe nglakoke komunikasi nalika "Consent" utawa "Persetujuan" wis ana.