Nothing found
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Apa Aku bisa nglakoke tes HIV ing omah?

Yen Sampeyan aktif sacara seksual, nglakoke tes HIV sacara rutin minangka cara paling apik kanggo mangerteni statuse Sampeyan. Nanging, ora gampang menyang klinik, utawa Sampeyan bokmenawa rumangsa kuwatir babagan privasi utawa keselamatane Sampeyan pas nglakoake tes HIV.

Ing sawetara papan, mbokmenowo nampa tes HIV mandiri sing bisa ditindakake ing omah. Asil alat tes HIV mandiri ora seakurat yen Sampeyan nglakoake tes ing klinik, nanging nggunakake piranti tes HIV mandiri luwih becik tinimbang ora nindakake tes. Yen ana alesan Sampeyan ora pengin nglakoke tes HIV karo penyedia layanan kesehatan, iki cara paling becik.

Umume tes HIV sing ditindakake ing omah mbutuhake wektu 23 lan 90 dina kanggo ndeteksi HIV kanthi akurat. Sajrone wektu iki, HIV sampeyan bisa uga negatif nanging sabenere positif. Mula, penting kanggo nglakoke tes HIV sajrone lan sawise kanggo nentokake status HIV sampeyan. Bahan sing kalebu ing alat tes HIV bakal nerangake wektu antibodi HIV bisa dideteksi. Yen sampeyan rumangsa wis ngalami virus HIV nganti 72 jam, omongo nang petugas kesehatan babagan post-exposure prophilaxis.

Ana 2 cara kanggo nglakoake test HIV ing omah. Kaping pisanan yaiku alat tes sing Sampeyan gunakne kanggo mengusap utawa njupuk banyu liur lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil tes kasebut ing omah. Kapindho yaiku njupuk conto getih lan ngirim menyang laboratorium kanggo diproses. Building Healthy Online Communities nduweni informasi khusus babagan tes iki, monggo deleng kene.

Yen tes Sampeyan nuduhake menawa Sampeyan HIV positif, langsung hubungi panyedhiya layanan kesehatan sing bisa menehi tes kaya ing omah. Kadhangkala, tes HIV bisa menehi asil positif sing palsu, dadi sabecike Sampeyan kudu langsung menyang ing panyedhiya layanan kesehatan. Yen dekne negesake menawa Sampeyan HIV positif, panyedhiya layanan kesehatan bisa mbantu Sampeyan miwiti pengobatan lan nyambungke karo layanan dhukungan liyane. Yen asile Sampeyan negatif, pitaya ke kanggo terus nglakoke tes HIV sacara teratur kanggo mangerteni statuse Sampeyan. Sampeyan mbokmenawa uga bisa ngobrol karo panyedhiya layanan kesehatan babagan PrEP, pil bedinan kanggo mbantu nyegah HIV.

Wektu iki, alat tes HIV mandiri uwis kasedhiya ing Eropa lan ing Amerika Serikat. Temokake alat tes HIV mandiri sing kasedhiya kanggo sampeyan ing kene. Yen nggunakake alat tes HIV mandiri ora cocok karo sampeyan, temokake situs tes paling cedhak HIV ing kene.